För dig som skriver poesi och annat

Att skriva ned sina känslor är för många ett måste. Det är ett sätt att få ut tankarna och kan hjälpa dig att må mentalt bättre. En del av oss skriver på datorn, medan andra föredrar att använda papper och penna. Om du tillhör den senare kategorin kan det vara kul att införskaffa dig lite fina anteckningsböcker. Du kan bland annat hitta snygga alternativ på Kalenderkungen.

Tips för kreativt skrivande

När du skriver kreativt kan det lätt bli rörigt. Om du fortfarande är ganska ny inom skrivandet kan du hitta olika kreativa skrivövningar som du kan ta hjälp av för att vässa dina kunskaper.

För dig som planerar att skriva en bok kan en övning vara att skriva varje dag. Då kan du göra skrivandet till en vana, vilket underlättar de dagar du drabbas av skrivkramp. På så sätt kan du enklare skriva ändå, även när det känns lite svårare.

En annan sak du kan göra är att läsa mycket. Genom läsningen kan du få inspiration samtidigt som du utvecklar ditt ordförråd. Det är också bra att göra upp en plan för din bok eller novell. Tänk igenom vad den ska handla om och gärna även hur den ska sluta redan från början.